Wat is Alpha?

Iedereen kent momenten waarop je jezelf vragen stelt zoals: "Waarom ben ik hier?" en "Wat is eigenlijk de zin van het leven?" of "Hoe word ik echt gelukkig?" Deze vragen duiken vooral op bij studiekeuze, ziekte, sterven, een relatie die beëindigd wordt, een nieuwe job ... Soms worden die vragen weer opgeborgen, maar Alpha biedt je de kans om er iets langer bij stil te staan.

In een 10-tal interactieve (online) ontmoetingen ga je samen op zoek naar antwoorden en kan je op een open manier ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. Alpha is laagdrempelig, verrijkend en gewoon ook gezellig! Het is gratis, vrijblijvend en inspirerend.

 

 

Iedere bijeenkomst bestaat uit drie delen: we beginnen met een verwelkoming of gezellig bijpraten. Daarna kijken we samen naar een filmpje. Tot slot is er ruimte om in een kleine groep hierover van gedachten te wisselen en mag je alle vragen stellen die je hebt!

Bij de 10de bijeenkomst had ik echt spijt dat het al gedaan was... had ik mij vooraf nooit kunnen inbeelden!

Emma Verreecken 16j

Op Alpha staat geen leeftijd. Het maakt ook niet uit of je wel of niet gelooft of naar de kerk gaat. Vanaf 16 jaar kan je inschrijven. Je kan kiezen uit deze twee varianten. Wereldwijd hebben meer dan 30 miljoen mensen Alpha gevolgd. Alpha wordt gegeven in cafés, jongerenclubs, studentenverenigingen, kerken, en zelfs in gevangenissen. Van harte welkom!

Deelnemen of info vragen